17.10.2011

"Täs on teille meidän virallinen kesäbiisi!"

Räikkärock @ Ylöjärvi 2.7.2011
Paikalliset pikkufestarit ftw!
Räikkä on ehdottomasti aivan mahtava pikkufestari ja nykyään pyörin siellä töissä, talkoovoimana. Talkoilussa on puolensa, kun voi välillä karkailla kurkkimaan  bändejä, tai lopettaa duunin juuri ennen pääesiintyjää, jonka takia oikeastaan viitsi edes lähteä töihin festareille. Ja niin, staff-passilla kun pääsee myös leikkimään kameran kanssa joko lavan ja aidan väliin tai itse lavarakenteisiin.

Idols -tähtönen Stina Girs avasi setin, mutta ei todellakaan uponnut allekirjoittaneelle. Kärvistelin portilla laukkutarkastuksessa ja kuuntelin kauhulla cover-versioita upeista biiseistä. Ei kiitos.

Lovex kuuluu näihin bändeihin, joista en levyllä niin välitä, mutta livenä toimii mainiosti. Rockia asenteella. Eipä noista kai muuta voi oikeastaan sanoa.

Antti Tuisku on itseasiassa hauskaa livekatsottavaa, mutta se jäi väliin, kun hengailin portilla päästämässä autoja sisään ja ulos. Läpintä on se, kun puolialaston Emil (från Stam1na) vaan vilkuttelee iloisesti bussin ikkunasta.

Lopetin talkoiluni juurikin ennen illan pääesiintyjää, Stam1naa, joka veti perinteisen hyvän keikan. Myöhemmin Hyrdeä jututtaessa kävi ilmi, että pikkuinen kaupunkifestarikeikka vei voiton aiemmin päivällä soitetulta Sonisphere-keikalta. Muutaman kerran Lemin pojattaret nähneenä kehtaan väittää, että klubikeikat ovat festarikeikkoja parempia.

Räikän viralliset jatkot ovat perinteisesti kaljateltassa ja tällä kertaa musiikkitarjonnasta vastasi tässäkin blogissa jo hyvin tutuksi tullut Mustat Enkelit. Takuuvarmaa settiä myös Enkeleiltä ja kaikkiaan aivan mainio festaripäivä. Räikkä on muodostunut perinteiseksi ja rakkaaksi, ehkäpä juuri sen takia, että kyseessä on kotikaupungissa järjestettävä festari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti