21.12.2010

Gingerbread house, treasure island...

Suurin osa teistäkin pitää varmaankin piparkakkutaloista?
Ehkä parasta joulussa on juurikin moisten kasailu ja kikkailu niiden kanssa. Tänä vuonna talojen/muun sälän määrä on noussut noin kahteen kymmeneen. Se on vaan ihan parasta. Koulussa meillä lojui piparkakkutalojen osia reillun viikon pöydällä eikä mennyt päivääkään, etten olis kitissyt tahtovani päästä kasaamaan niitä. Loppujen lopuksi sainkin tehdä sen ja olin hyvin iloinen :D
Aloitetaan minitaloilla, joita oli 14. Meillä oli partion puolesta joulumyyjäiset, joihin rakentelimme taloja oikein urakalla. Sinänsä kasailu oli hauskaa, sillä meitä oli monta sitä tekemässä. Kaikki näistä saatiin myytyä, lukuunottamatta yhtä, jonka tuhosimme eilen ja tuloksena sokerin yliannostus :)

Sitten koulussa tehtyjä yksilöitä. Laatu kusee, koska kännykkäkamera.

Ylempi yksilö oli kuvanottovaiheessa vielä kesken, mutta pointtina siinä olikin lumiukko. Sillä on luuta ja kaikki. Tarvitaan kaksi suurtaloukskokiksi opiskelevaa Miraa, että moinen onnistuu. Ja oikeastaan vain reunan koristelu ja lumiukko ovat meidän tekosiamme, ykköset kasasivat ja koristelivat talon, me vaan jatkojalostettiin sitä :D
Juna taas on täysin mun tekemä. Se on pinkki ja siinä on paljon sydämiä. Se on kiva. Kasaamisessa oli omat vaikeutensa, koska aina kun otti uuden osan käteen niin se napsahti keskeltä poikki. Kirosanoja siis kuultiin sallittua enemmän, mutta pikkuvikoja, juna saatiin pysymään koossa joka tapauksessa.
Piparkakkutalothan kootaan sulatetun sokerin avulla ja se on tunnetusti ihan helvetin kuumaa. Se tuntuu jännittävältä, kun sitä pudottaa suunnilleen kynnen alle.
Kun koulussa oli puhetta noista taloista niin meidän opettaja vaan alkoi selittää, että muisti vielä sen, kun olin yläasteen aikana koulutuskokeilussa nykyisessä opiskelupaikassani. Pääsin kasaamaan piparitaloja poikien kanssa ja opettaja painotti ettei kukaan saa polttaa itseään siihen sokeriin. Ja arvatkaa kaksi kertaa, kuka teki niin :)

Tänään jatkoi vielä piparitaloprojektiani kahdella talolla, joista toisen tosin koristeli isosiskoni poikaystävänsä kanssa.
Jos en oppinut muuta niin ainakin sen, että EI TODELLAKAAN kannata puhua puhelimessa, kun käsittelee sulaa sokeria. Siitä todisteena oikeassa nimettömässä, juuri nivelen kohdalla, järjetön palovamma.
Näistä esitelköön Alice in Wonderland-inspiroitunut talo. Se on täysin feilattu, mutta pikkuvikoja. Se on silti kiva :) Tykkään enemmän talojen kokoamisesta, kuin koristelusta xD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti