15.4.2011

Keikkavuosi 2010 pt. loppuvuosi

On ihan okei olla myöhässä. Nyt kuitenkin käsitellään loppuun viimevuosi, että pääsen uusien keikkaraporttien pariin.

Johanna Kurkela @ Tampere-talo, 24.9.
Kyllä, Kurkela kuuluu nykyisiin kuunneltaviin. Ääni on jotain uskomattoman upeaa! Viimeisin levy, Hyvästi Dolores Haze, iski ihan vahingossa ja siitä lähtien Kurkela on ollut melko aktiivisessa soitossa ja tästä sopii muuten kiittää äitiä! Ja lähdin oikeastaan ihan hetken mielijohteesta äidin seuraksi katsomaan Kurkelaa. Ja onneksi menin. Kurkelan äänessä on jotain niin persoonallista ja olemus on hellyyttävä.
Oli muuten outoa vain istua paikallaan koko aika, mutta eipä tuohon ehkä sovi armoton riehuminen :D


Poisonblack @ Yo-Talo, 24.9.
Kyllä, juoksin suoraan Kurkelan keikalta katsomaan Poisonblackia! Ja voi sitä fanityttöilyn määrää xD. Fiilis oli mieletön ja sedät liian ihania! Suosittelen raportin lukemista, kun kerrankin sain kunnollisen kirjoitettua. Odotan täällä muuten ihan liekeissä uutta levyä. 
Mustat Enkelit duo @ Hopealinja, Tampere, 25.9.
Random Pyhäjärviristeilykeikka. Pienehkö järviristeilijä, säkällä 20 ihmistä, duo ja crew mukaan luettuna. Kokemuksena kyseinen keikka oli ihan mielenkiintoinen ja fiilis oli mainio, vaikka porukkaa olikin niin vähän. Menossa mukana olivat muutamat vakifanit, jotka kiertää lähes kaikki keikat, minä ja iskä sekä pari täysin randomia. Tunnelma oli siis hyvin kotoisa ja sen kyllä välillä huomas Jussin spiikkien tasosta. Tavallaan tykkään tollasista pikkukeikoista.
Paatin palattua takaisin satamaan, lähdettiin porukalla hautaamaan Fall's-juottolaa. Porukkaa oli julmetusti ja ilmaiset juomat kuskille :D.

Mustat Enkelit duo @ Pedros' Pub, Tampere, 22.10
Alkaa tuntua siltä, että keskimäärin joka toinen keikka vuonna 2010 oli Enkeleitä xD. Ei sinänsä, en mä pahakseni pistä. Olin tosiaan taas vaihteeksi kuskina iskälle, joten sain sitten kuunnella oikein urakalla humalaisia ihmisiä. Keikka taas meni naureskellessa järjettömälle huumorille, jota Jussi aina viljelee.

Turisas & Kiuas @ Pakkahuone, Tampere, 29.10.
Okei, kyseessä oli ehkä yksi vuoden parhaista keikoista! Aloitetaan Kiuaksesta.
Loistava bändi, ei siinä mitään, mutta Iljattomuus oli niin väärin! Toki tuuraava, ja nykyään virallinen, laulaja osasi asiansa, mutta silti. Vieläkin riipaisee. No kuitenkin, onneksi on vanhat levyt, joita voi kuunnella :D 
Turisas... Se oli rakkautta!! Okei joo, olin kuunnellut Turskia suunnilleen 3 kk ennen keikkaa, mutta ei se haittaa. Se livemeininki on mahtavuutta! Onko parempaa livemusaa kun folk metal? Ei. Mahtiponttista ja eeppistä! Vaahtobileet! Järjetöntä humppaamista hyvässä seurassa ja kaikkea muuta iloista. Turisas kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa livenä!
Timo Kotipelto duo @ Kustaa III, Tampere, 29.10.
Viralliset Turska-jatkot, ainakin melkein. Suuntasimme E:n ja L:n kanssa vielä kurkkimaan Kotista ja Jania, kun ei koti/hotelli vielä houkutellut. Se oli hauskaa, Jani selitti liian outoja ja silleen. Ei muuta sanottavaa. Paitsi että Kotis katsoi vähän pitkään maaleja naamassa, mutta oli ylpeä, kun Kotiksen naiset-paita oli kotona :D.

Jenni Vartiainen @ Akun tehdas, Ylöjärvi/Tampre, 1.11.
Kävi säkä ja voitin lipun Kosketuksessa -keikalle, joita järjestetään aina silloin tällöin. Kyseiset keikat nauhoitetaan ja esitetään Yle Teemalla. Tämä ja kaksi seuraavana mainittua saattavat vielä löytyä Areenasta, en tiedä.
Oma suhde Jenni Vartiaiseen on neutraali. Kun Gimmel oli vielä kasassa, Jenni oli mun ehdoton suosikki ja kyllähän se ääni toimii edelleen. Eikä noissa biiseissäkään mitään vikaa ole. Itse keikasta taas... Se taisi kestää kolmisen tuntia, yleisö hengaili lattialla säkkituolien päällä tai sohvilla. Mutta hei, kuinka usein joku alkaa paistamaan keikalla lettuja?! Meillä olikin siis lettukestit keikan aikana. Ei hassumpaa vai mitä?

Irina @ Akun tehdas, Ylöjärvi/Tampere, 2.11.
Samoilla linjoilla, kuin Vartiainen. Irina ei kuuluu lemppareihin, mutta kyllä sitä kuunnella voi. Kyseessä oli myös viimeinen keikka ennen Irinan mammalomaa, joten vähän näkyi olevan haikeutta ilmassa. Vaikka ennen keikkaa kehotettiinkin pysymään istumassa, koko yleisö kyllä pomppi innoissaan mukana, kun vuorossa oli Kymmenen Kirosanaa. Onhan se toki mieletön livebiisikin! Ja se energia, voi luoja!

Johanna Kurkela @ Akun tehdas, Ylöjärvi/Tampere, 4.11.
Alunperin yritin voittaa lippua Kurkelan keikalle, mutta ei onnistanut. Äiti taas voitti lipun Kurkelaan ja onnistui saamaan mulle peruutuspaikan. Tykkäsin mielettömästi keikasta, kun siellä kuuli biisejä laajemmalti, kuin yleensä. Ja sulan aina Kurkelan olemukselle! Failspiikkausta ja silleen. Tapasin Kurkelan vielä keikan jälkeen ja voi että, herttainen ihminen!


Pekka Heino @ Jack the Rooster, Tampere, 12.11.
Fanitytöttääkö? Kyllä. Okei, ensimmäinen kenet näin, kun kävelin sisälle Roosteriin, oli Pete Parkkonen. Lievähkö mitä vittua-reaktio ja täydellinen repeily. Anyways, Pekkaa odotellessa meitä (allekirjoittanut, Emppu ja Sami) viihdytti känniääliökaksikko, jotka keksivät, että Sami on homo ja kommunisti. Juuri näin.
Pekka oli aivan yhtä ihana kuin yleensäkin ja tervehti iloisesti, kun tunnisti mut siitä eturivistä. Ja vitti kun Pekka kuulostaa hyvältä, kun pääsee vetämään kasaribiisejä! Bon Jovia Pekan vetämänä! Noms! Enkä ehkä kestä Pekan virnuilua! Ja kun oli puhetta siitä fanityttöilystä...

Mustat Enkelit @ Mr. Sherwood, Tampere, 27.11.
Ja taas Enkeleitä, tällä kertaa kuitenkin koko bändin voimin, mikä oli erittäin kivaa vaihtelua. Ja tässä vaiheessa on myös hyvä huomata, ett syksyn keikat ei oo olleet ihan hirveän metallipainotteisia. Kyseisellä keikalla sain huomata, että vakifanit katsoivat mua pahasti kieroon jostain mystisestä syystä. Ehkä ne ei ymmärtäneet, että joku teinikin voi diggailla Enkeleitä. Sain hyvät naurut niistä murhaavista katseista Musta Aurinko Nousee-coverin aikana, kun Jussi nappasi mua kädestä kiinni ja laulettiin yhdestä herkästi.

Indica @ Loco, Tampere, 3.12.
"Hei, Indicalla on näköjään keikka Tampereella. Me ollaan niin menossa!" Kommentoin Helelle jotenkin näin eikä asiasta keskusteltu sen enempää. Perinteisesti Lumi ja Hele vauhdissa ja koko ilta oli hämmentävä. Oltiin viemässä takkeja narikkaan ja kaks känniääliötä kommentoi: "Lähtekää tytöt meidän kanssa saunaan. Pestään noi meikit pois nii näytätte enemmän ihmisiltä." Yeah, thanks. Ei muuten lähdetty mukaan saunomaan, jostain kumman syystä. Baarissa istuminen ja venailu on muuten turhauttavaa. Olin autolla, niin ei voinut litkiä alkoholipitoisia asioitakaan (ihan niinkun mä muutenkaan tekisin niin).
Keikka oli kaikkiaan oikein mainio! Setissä oli mukana Kummajaisten joukko, joka on ehkä oma lemppari Indicalta eikä Children of Frost ollut huono ollenkaan. Indican livemeininki on muutenkin oikein mainio ja sitä lavaenergiaa on ihana katsoa. Encore aiheutti lahoamisen! Valokeilojen Vampyyria ei kestä! Ei sitä voi ottaa tosissaan.Tarja Turunen @ Tampere-talo, Tampere, 9.12.
Mä en tiedä, oonko maininnut täällä rakkauttani Tarjan ääneen. Jokatapauksessa, vanhan Nightwish oli musiikillinen ensirakkaus ja siitä juontaa rakkaus Tarjaan. Soolomateriaali ei iske niin hyvin, mutta kyllä sitä kuuntelee ja livenä lähtee katsomaan. Keikkaseurana mulla oli itseasiassa mummu! Keksittiin 11v serkun kanssa, että opetetaan mummu tavoille ja kuuntelemaan raskasta musiikkia :D
Anyways, What lies Beneath toimii omasta mielestä paremmin kuin MWS, joten keikkaa oli ilo kuunnella. Mutta jestas, Stargazers ja Erämaajärvi! En osannut odottaa niitä, joten yllätys oli hyvin positiivinen. Koko yleisö oli aivan liekeissä Stargazersista, eikä mikään ihme.
Ketutus oli muuten armoton, kun keikalla olis saanut kuvata järkkärillä ja mä jätin molemmat kamerani kotiin, kun aattelin ettei saa kuvata. Just näin.

Johanna Kurkela @ Aleksanterin kirkko, Tampere, 14.12.
Joululaulut ei oo mitenkään mun suosikkeja, mutta kyllä niitä kuuntelee, jos solistina toimii Johanna Kurkela. Ei tästä kai ole sen kummempaa sanottavaa. Kaunista kuunneltavaa. Ai niin, tapasin Kurkelan keikan jälkeen ja hän vielä muisti mut Kosketuksessa-keikalta ja tervehti kuin vanhaa ystävää. Hämmentävää sellainen :D

Mainittakoon vielä tähän loppuun että vuoden aikana keikkojen lukumääräksi tuli 36, eli ihan kiitettävästi.
Ja nyt alkaakin taas ahkerampi keikkaraportointi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti